dimarts, 21 d’octubre de 2014

MANIFEST D'ARTPIRINEUS.

MANIFEST DEL COL·LECTIU ARTPIRINEUS SOBRE LA SITUACIÓ POLÍTICA ACTUAL A CATALUNYA.

Com a col·lectiu d’artistes catalans, que vivim i treballem en aquest país concret i en aquesta època concreta, creiem que no podem restar al marge dels esdeveniments polítics i socials que es van desencadenant dia a dia. Tenim el dret i el deure de manifestar la nostra visió i la nostra opinió sobre aquests fets. Catalunya està vivint un moment històric en la seva trajectòria com a nació, per la qual cosa volem manifestar-nos públicament donant la nostra opinió.

MANIFESTEM:

Que tots els pobles tenen el dret a decidir què volen i com volen ser. El poble de Catalunya va escollir a través de les urnes els seus representants polítics amb una majoria parlamentària a favor del dret a decidir.

La societat catalana s’ha manifestat repetidament i de manera pacífica a favor de poder exercir el seu dret a decidir. Manifestem el nostre suport a tots els processos democràtics que s’encaminin a poder expressar la veu del poble.

Creiem que la manera més clara i inequívoca per poder-nos expressar democràticament són les urnes per poder votar amb totes les garanties.

Creiem que són moments en què la societat demana estar per sobre d’interessos partidistes i tendenciosos. Cal que el poble faci pinya en aquest procés històric per afrontar el futur incert que de moment albirem a l’horitzó.

Reconeixem que el poble català és divers i heterogeni, que s’ha enriquit amb la confluència de múltiples cultures i pensaments diversos que han de tenir cabuda en un estat lliure i democràtic de l’Europa del segle XXI. Per això hem de respectar totes les opinions i alhora acceptar les decisions democràtiques.


Ripoll, 21 d’octubre de 2014.

Firmat:

Evelí Adam, Eudald Alabau, Carme Brugarola, Enric Colldecarrera, Armand Escandell, Miquel Esteve, Dolors Fàbregas, Joan Gruart, Toni Madueño, Martí Roig, Enric Rocha, Sílvia Soler, Inès Vila.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada