dijous, 6 de novembre de 2014

GRAN MARCHÉ D'ART CONTEMPORAIN. PARIS 2014.

Aquest passat cap de setmana, cinc membres del col·lectiu Artpirineus hem tingut l'oportunitat i el privilegi de poder participar en el Gran marché d'art contemporain de París, que se celebra a la Plaça de la Bastille, ben bé al rovell de l'ou de París. Els participants hem estat l'Evelí Adam, Armand Escandell, Martí Roig, Claudi Puchades i Inès Vila. Per a tots nosaltres era la primera experiència en un esdeveniment d'aquesta magnitut, i podem dir que ha estat una experiència del tot positiva, malgrat els temps convulsos que córren en el món de l'art darrerament. Del tema mercat, ja ni en parlem. Com a centre de trobada, de coneixences, de contactar amb altres artistes d'arreu del món, amb galeristes, etc, podem dir que ha donat els seus fruits, els resultats dels quals es veuran amb el temps.
També volem agrair públicament a Jordi Auguet, el marit de la pintora To Gallardo, que ens hagi facilitat la participació en aquesta fira d'art contemporani. Segurament sense la seva ajuda i consell ens hauria estat molt difícil poder portar a bon port aquesta experiència.
En definitiva, creiem que és una experiència que et fa sortir de la teva zona de confort i et confronta amb una realitat que no sempre és la que un s'espera. Un cop ets allà, al bell mig de Paris i envoltat de més de 500 artistes de tota mena, estil i condició, és quan te n'adones de la relativitat de totes les coses. Sobre aquest aspecte, en una fira d'aquest tipus, pots veure des de les propostes més comercials i que fins i tot freguen l'artesania, en alguns casos, fins a l'obra més personal d'artistes de gran projecció, alguns d'ells amb un mercat consolidat i amb una trajectòria de molts anys al darrera. Ha estat molt enriquidor també poder gaudir d'aquestes mostres d'art de gran nivell en un espai tan concentrat. En definitiva, una experiència que esperem poder repetir, si no a París, potser en algun altre lloc del mateix nivell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada